Aantal porties: 6 personen
Courgettesoep met basilicum en parmezaan
Kooktijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
Dit is een makkelijk soepje waarmee je ook niet al te verse basilicum kan opwerken. Lekker van smaak en fris van kleur.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 teen look
- 10 gr olijfolie
- 600 gr courgette
- 1 aardappel
- 700 gr water
- 1 kippen-of groentenbouillonblokje
- 25 gr basilicum
- 20 gr gemalen parmezaan
- peper
- zout
Instructies
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Spoel de courgette, halveer in de lengte en snij in schijfjes.
- Schil de aardappel, snij in blokjes en voeg courgette en aardappel toe aan de mengbeker. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de basilicum en de gemalen parmezaan toe en mix: 1,30min/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.