Aantal porties: 4
Kip Westmalle
Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Stoofpotjes kan je met allerlei soorten vocht klaarmaken: kippen-of groentenbouillon, wijn, bier, ... Voor onderstaand stoofpotje met kip en groentjes gebruikte ik een licht bier van Westmalle. Kijk even in jouw kelder welk biertje jij wilt gebruiken: licht of donker, het kan allebei! Je kan het gerecht serveren met pasta, rijst of aardappeltjes.
Ingredienten
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 20 gr olijfolie
- 200 gr tomatenblokjes
- 200 gr Westmalle of ander bier
- 45 gr bloem
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 500 gr kippenblokjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 doosje champignons
- 1 blikje ananas
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- peper
- zout
- eventueel pasta, rijst, aardappelen
Instructies
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de tomatenblokjes en het bier toe en warm op: 5 min/100°/snelheid 1.
- Schil eventueel de paprika's indien je de schil moeilijk verteert. Verwijder de zaadlijsten en snij in hapklare stukken.
- Voeg de bloem en het kippenbouillonblokje toe, roer even rond met de spatel.
- Voeg de paprika en de kippenblokjes toe en gaar: 8 min/120°/linksomdraai/snelheid 1.
- Borstel de champignons, snij ze in vier en voeg ze toe aan de mengbeker. Roer opnieuw even om met de spatel en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de stukjes ananas en de sweet chilisaus toe, roer rond met de spatel en proef. Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Serveer met pasta, rijst of aardappelen.