Kung Pao met kip

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Kung Pao met kip

Kung Pao met kip

Bereidingstijd: 15 MinKooktijd: 25 MinInactive time: 1 HourTotale tijd: 1 H & 40 M
Kung Pao is een smakelijk Chinees gerecht met groenten, pinda's en een lekkere, kleverige saus. In dit recept serveren we het met kip die we vooraf marineren. Je kan de kip samen met de groenten stomen in de varoma, of natuurlijk ook bakken in een pan op de klassieke wijze.

Ingredienten

Voor de kippenmarinade
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn (heb je dit niet, dan kan je de rijstwijn vervangen door sherry)
  • 1 theelepel maïzena
  • peper
  • zout
Overige ingrediënten
  • 200 gr basmatirijst.
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 chilipepertje
  • 15 gr gember
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr rijstwijn
  • 120 gr kippenbouillon (120 gr water met 1/2 blokje kippenbouillon)
  • 40 gr sojasaus
  • 20 gr suiker
  • 20 gr appelazijn
  • 2 theelepels maïzena omgeroerd met 2 theelepels koud water
  • 1 eetlepel Sriracha-of chilisaus
  • een handvol pinda's
  • 2 lenteuitjes fijngesneden

Instructies

Kippenmarinade
  1. Snij de kipfilets in hapklare stukken van gelijke grootte. Doe ze in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer goed rond en laat gedurende minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Overige
  1. Weeg de rijst af in het kookmandje en spoel onder koud stromend water.
  2. Doe 1200 gr water in de mengbeker.
  3. Was de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snij de paprika's in hapklare stukken.
  4. Leg de paprika's in de diepe varomaschaal. Leg de gemarineerde kippenstukken op het platte gedeelte van de varomaschaal.
  5. Zet het kookmandje in de beker en stoom een eerste keer: 15 min/varoma/ snelheid 1. Draai de kippenstukjes in de platte varomaschaal om en stoom verder: 10 min/varoma/snelheid 1.
  6. Bereid ondertussen de saus voor: was het chilipepertje, halveer en haal de zaadlijsten eruit. Snij in grove stukken.
  7. Schil de gember en snij in grove stukken.
  8. Pel de look.
  9. Controleer of de kip en de groenten gaar zijn, stel eventueel nog enkele minuten op varoma bij, maar haal dan wel al het kookmandje met de rijst uit de beker.
  10. Verwijder de varomaschaal en het kookmandje met de rijst en hou opzij.
  11. Doe de chilipeper, de gember en de look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  12. Spatel naar beneden en voeg de rijstwijn, de kippenbouillon, de sojasaus, de suiker, de appelazijn, het maïzenamengsel en de sriracha-of chilisaus toe en verwarm: 5 min/100°/ snelheid 3.
  13. Rooster de pinda's in een anti-aanbakpan op het fornuis.
  14. Meng de kip en de groenten met de saus. Bestrooi met de pinda's en de fijngesneden lenteui en serveer met de basmatirijst.