Aantal porties: 10 personen
Soufflé van geitenkaas en honing
Kooktijd: 20 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 50 Min
Dit makkelijk en smakelijk receptje kan je als voorgerecht of als hapje serveren. Warm of koud: altijd lekker.Het aantal porties van dit recept is afhankelijk van de grootte van de vormpjes die je voor de soufflé gebruikt. Ik gebruikte kleine cannelésvormpjes en had 10 porties.
Ingredienten
- 20 gr boter
- 220 gr melk
- 1 soeplepel italiaanse kruiden of oregano
- een beetje gesmolten boter om de vormpjes mee in te vetten
- 1 ei
- 1 eigeel
- 60 gr bloem
- peper
- zout
- 40 gr honing
- 1 hard geitenkaasje
- rucola
- olijfolie
- balsamicocrème
- enkele noten voor de afwerking
- bosbessen voor de afwerking
Instructies
- Doe de boter, de melk en de italiaanse kruiden of oregano in de mengbeker en verwarm: 3 min/100°/snelheid 1.
- Giet in een maatbeker en laat 15 min afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Spoel de beker uit.
- Boter je vormpjes goed in met een kwastje en gesmolten boter.
- Doe het ei, het eigeel, de bloem, peper en zout en de honing in de mengbeker en stel in: 40 sec/snelheid 3. Verwijder het maatbekertje uit het deksel en giet het opzijgehouden melkmengsel via de dekselopening bij het kloppende mengsel.
- Vul de ingevette vormpjes voor de helft.
- Snij het geitenkaasje in stukken en verdeel de stukjes over de vormpjes.
- Zet de vormpjes op een bakplaat en gaar gedurende 30 min in de oven op 180°.
- Haal de soufflés uit de vorm.
- Leg wat rucola op de borden en druppel er wat olijfolie en balsamicocrème op. Werk het bord verder af met noten, bessen en wat extra balsamicocrème.