Mouhalabieh

Aantal porties: 8 personen
Auteur: Clevercooking
Mouhalabieh

Mouhalabieh

Mouhalabieh is een puddingdessert uit de Libanese keuken. De pudding wordt geparfumeerd met oranjebloesemwater en afgewerkt met een siroop van citroen en honing. De groene pistachenootjes zorgen voor het crunchy effect. Een lekker dessertje dat klaar is in 10 minuten. Daarna nog wel laten afkoelen in de koelkast.

Ingredienten

  • 800 gr melk
  • 80 gr suiker
  • 70 gr maïzena
  • 10 gr oranjebloesemwater
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gr gehakte pistachenoten

Instructies

  1. Doe de melk, de suiker en de maïzena in de mengbeker en gaar: 9 min/95°/snelheid 4.
  2. Voeg het oranjebloesemwater toe en meng: 30 sec/snelheid 4.
  3. Doe in glaasjes of kommetjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Meng in een kommetje het citroensap en de honing.
  5. Giet voor het serveren in elk glaasje wat citroen/honingsiroop en werk af met wat gehakte pistachenoten.