Quiche met courgette, zongedroogde tomaatjes, champignons en ham

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Quiche met courgette, zongedroogde tomaatjes, champignons en ham

Quiche met courgette, zongedroogde tomaatjes, champignons en ham

Bereidingstijd: 40 MKooktijd: 35 MTotale tijd: 75 M
Ben je op zoek naar een alternatief voor aardappelen, rijst of pasta, dan is quiche toch altijd wel lekker. Vullingen voor quiches zijn er echt wel bij de vleet. We werken in dit recept met courgette, half-zongedroogde tomaatjes, champignons en ham. Ook voor kids succes verzekerd!

Ingredienten:

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 1 courgette van ongeveer 300 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 20 gram olijfolie
  • een snuifje zout
  • 40 gram parmezaan
  • 200 gram ricotta
  • 1 potje half-zongedroogde tomaatjes (ongeveer 200 gram)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel basilicumcrème of een handvol verse basilicumblaadjes
  • 100 gram hespenblokjes
  • gemengde sla
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram kerstomaatjes

Instructies:

How to cook Quiche met courgette, zongedroogde tomaatjes, champignons en ham

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ronde taartvorm en leg er een stuk bakpapier in dat groot genoeg is om boven de rand uit te steken.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en leg het op het bakpapier in de bakvorm.
  3. Bak de vorm eerst zonder vulling gedurende 15 min. op 180°. Ga ondertussen verder met het bereiden van de vulling.
  4. Was de courgette, halveer in de lengte en snij in grove stukken. Pel de look en wrijf indien nodig het zand van de champignons. Doe courgette, look en champignons in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  5. Haal uit de mengbeker en was de beker af. Zet een pan op het vuur en warm er de olijfolie in op.
  6. Doe het courgettemengsel in de pan en bak een 7-tal minuten op een middelhoog vuur. Kruid met een beetje zout en laat het geheel dan uitlekken in een vergiet. De courgette bevat immers veel vocht.
  7. Snij de parmezaan in grove stukken en doe in de mengbeker. Voeg de ricotta, de uitgelekte half-zongedroogde tomaatjes, de eieren en de basilicumcrème of verse basilicumblaadjs toe en hak: 5 sec/snelheid 5.
  8. Doe in een kom en meng er het courgettemengsel en de hespenblokjes onder.
  9. Schep alles op de voorgebakken quichebodem.
  10. Bak het geheel verder gedurende 35 min, nog steeds op 180°.
  11. Serveer met wat gemengde sla en kerstomaatjes die je op smaak brengt met een mengsel van balsamico en vloeibare honing.
Created using The Recipes Generator