Aantal porties: 30 vierkante spekjes
Roze spekken
Bereidingstijd: 20 MinKooktijd: 90 MinTotale tijd: 1 H & 50 M
Deze heerlijke snoepjes zijn makkelijk te maken in de Thermomix en een goed recept om een overschotje aan eiwitten op te gebruiken. Voor het roze kleurtje van de spekken gebruiken we kant-en-klare frambozencoulis. Je vindt die in het vriesvak bij je supermarkt.
Ingredienten
- 16 gram gelatine
- 30 gram frambozencoulis, ontdooid
- 200 gram kristalsuiker
- 20 gram vanillesuiker
- 3 eetlepels maïzena
- 3 eiwitten
- 1 koffielepel vanille-extract
Instructies
- Vul een ruime kom met koud water en laat de geltineblaadjes er een 10-tal minuten in weken.
- Doe de kristalsuiker en de vanillesuiker in de mengbeker en maak er poedersuiker van: 25 sec/snelheid 10.
- Neem van dit poeder 3 eetlepels af, doe dit in een kommetje en doe ook 3 eetlepels maïzena in het kommetje. Roer even rond. We gebruiken dit mengsel om te voorkomen dat de spekken aan de vorm gaan kleven.
- Plaats de vlinder in de mengbeker. Doe de eiwitten, de frambozencoulis en het vanille-extract in de beker en klop op: 8 min/90°/snelheid 3,5. Haal na 4 minuten het maatbekertje van het deksel en voeg het kristal/vanillesuikermengsel dat niet voor de afwerking dient toe aan de beker. Wanneer de timer nog op 1 minuut staat, voeg dan één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan het kloppend mengsel.
- Stel opnieuw in zonder maatbeker en zonder temperatuur: 2 minuten/snelheid 4.
- Bekleed ondertussen een klein bakblik met bakpapier (14 x 24cm) en bestrooi het bakpapier ruim met het suiker/maïzena-mangsel, hou nog een beetje over om straks op de gesneden spekjes te strooien.
- Giet het mengsel in het bakblik en maak gelijk met een spatel.
- Laat gedurende 2,30 uur drogen op kamertemperatuur.
- Neem het spekkenmengsel uit de vorm en draai het om op een snijplank. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Snij vierkanten uit het mengsel met een scherp mes.
- Bestrooi de spekken met het achtergehouden suiker/maïzenamengsel.
- Bewaar in een afgesloten doos.