Aantal porties: 4 personen
Soepje van kerstomaten en basilicum
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Tomaten zijn natuurlijk op zijn lekkerst in de zomer. Maar ook nu kan je een heerlijke tomatensoep maken met kerstomaatjes en basisingrediënten. Voor een lekker frisse smaak mix je er op het eind van de bereiding een handvol verse basilicumblaadjes onder. Balletjes maken het extra smakelijk, maar ook zonder vlees is deze soep zo opgelepeld!
Ingredienten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 middelgrote aardappel
- 10 gr olijfolie
- 100 gr gemengd gehakt (optioneel)
- 600 gr kerstomaatjes
- 700 gr water
- 1 groentenbouillonblokje
- 2 eetlepels ketchup
- 20 blaadjes verse basilicum en enkele voor de afwerking
- een snuif cayennepeper
- zout
Instructies:
How to cook Soepje van kerstomaten en basilicum
- Pel de ui en de knoflook, schil de aardappel. Snij alles in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Rol intussen kleine balletjes van het gehakt en leg ze in de diepe varomaschaal
- Spoel de kerstomaatjes, doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
- Voeg het water en de groentenbouillon toe, plaats de varomaschaal met de gehaktballetjes op het deksel en stoom: 18 min/varoma/snelheid 1.
- Neem de varomaschaal af en hou opzij.
- Voeg de ketchup en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor TM5).
- Proef en kruid bij met cayennepeper en zout. Doe de gehaktballetjes bij de soep.
- Serveer de warme soep en werk af met een blaadje basilicum.