Aantal porties: 1 cake voor 8 personen
Zebra-cake
Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 45 MTotale tijd: 65 M
Deze tweekleuren-cake ziet er fancy uit maar is echt niet moeilijk om te maken. Zorg ervoor dat je 2 spuitzakken bij de hand hebt: eentje voor het lichte deeg en eentje voor de donkere deeg. Ik gebruik een ronde springvorm van 24 cm diameter.
Ingredienten:
- 5 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 1 koffielepel vanille-essence
- 400 gram zelfrijzende bloem
- een snuifje zout
- 250 gram bruiswater
- 250 gram zonnebloemolie
- 20 gram cacaopoeder
Instructies:
How to cook Zebra-cake
- Doe de eieren en de suiker in de mengbeker en klop: 1 min/snelheid 4.
- Voeg de vanille-essence, de zelfrijzende bloem, het snuifje zout, het bruiswater en de zonnebloemolie toe en meng: 1 min/snelheid 4.
- Giet de helft van het deeg in een spuitzak. Voeg het cacaopoeder toe aan de rest van het deeg dat nog in de mengbeker zit en meng: 30 sec/snelheid 4.
- Giet het donkere deeg in een spuitzak.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet een rond bakblik van ongeveer 24cm diameter (met uitneembare bodem) in met een beetje olie.
- Spuit een laag van het lichte deeg in het bakblik. Het deeg hoeft de volledige bodem niet te bedekken, het zal vanzelf uitlopen als je de ander lagen er op spuit.
- Spuit een laag van het donkere deeg op het lichte deeg,deze laag moet een kleinere diameter hebben dan het lichte deeg.
- Herhaal de twee bovenstaande stappen steeds tot al het deeg is opgebruikt.
- Neem een satéprikker en trek lijntjes in het deeg. Begin in het middelpunt van het deeg en trek een rechte lijn naar de buitenkant. Je krijgt een spinnenweb-effect.
- Bak het deeg gedurende ongeveer 45 min. in de oven op 180°. Controleer of het deeg klaar is door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake voldoende gebakken.
- Laat afkoelen en haal uit de vorm.