Aantal porties: 6 personen
Homemade burger
Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 2 hourTotale tijd: 2 H & 20 M
Liefhebbers van streetfood zullen dit recept zeker weten te appreciëren. Een zelfgemaakt burgerbroodje en hamburgers van (h)eerlijk rundsvlees zijn zoveel lekkerder dan een kant-en-klare versie.
Ingredienten:
Broodjes
- 120 gram water
- 5 gram droge gist
- 25 gram suiker
- 350 gram bloem + een klein beetje extra om het deeg tot bolletjes te rollen
- 3 gram zout
- 40 gram malse boter
- 1 losgeklopt ei
- een scheutje melk
Gestoofde uien
- 250 gram rode ui
- 30 gram maïsolie
- 10 gram ciderazijn
Burgersaus
- 1 zoetzure augurk
- 40 gram mayonaise
- 20 gram ketchup
- 10 gram mosterd
- 5 gram augurkensap
- een snuifje cayennepeper
- een snuif zout
Andere
- enkele blaadjes verse sla
- 2 tomaten in schijfjes
- 6 hamburgers
- eventueel frietjes
Instructies:
How to cook Homemade burger
Broodjes
- Doe het water en de gist in de mengbeker en warm lichtjes op: 2 min/37°/snelheid 2.
- Snij de malse boter in kleine stukjes.
- Voeg de suiker, de bloem, het zout en de boterstukjes toe en kneed: 5 min/deegmodus.
- Haal het deeg uit de mengbeker, doe in een kom en bedek het deeg met vershoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
- Haal het deeg uit de kom, kneed het even goed door met de hand en verdeel het in 6 gelijke porties.
- Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem en rol van elke portie een mooi bolletje. Dek af met een handdoek en laat nog 45 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Meng het losgeklopt ei met een scheutje melk en bestrijk elke bol deeg aan de bovenkant met behulp van een borsteltje.
- Plaats ongeveer 10 minuten in de oven.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Gestoofde uien
- Pel de uien en snij ze in fijne ringen.
- Doe de uiringen en de maïsolie in de mengbeker en stoof aan: 20 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
- Voeg de ciderazijn toe en stoof verder: 5 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
- Haal uit de mengbeker.
Burgersaus
- Snij de augurk in grove stukken en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de mayonaise, de ketchup, de mosterd en het augurkensap toe en meng: 15 sec/snelheid 3.
- Proef en kruid af met cayennepeper en zout.
Afwerking
- Bak de hamburgers in een pan.
- Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer het onderste deel met een laagje saus.
- Leg er de sla en de uiringen op.
- Leg er de hamburger op en doe hier nog wat saus op.
- Werk af met de tomaten -en de komkommerschijfjes.
- Sluit af met de bovenkant van het broodje en serveer eventueel met frietjes.