Homemade burger

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Homemade burger

Homemade burger

Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 2 hourTotale tijd: 2 H & 20 M
Liefhebbers van streetfood zullen dit recept zeker weten te appreciëren. Een zelfgemaakt burgerbroodje en hamburgers van (h)eerlijk rundsvlees zijn zoveel lekkerder dan een kant-en-klare versie.

Ingredienten:

Broodjes
  • 120 gram water
  • 5 gram droge gist
  • 25 gram suiker
  • 350 gram bloem + een klein beetje extra om het deeg tot bolletjes te rollen
  • 3 gram zout
  • 40 gram malse boter
  • 1 losgeklopt ei
  • een scheutje melk
Gestoofde uien
  • 250 gram rode ui
  • 30 gram maïsolie
  • 10 gram ciderazijn
Burgersaus
  • 1 zoetzure augurk
  • 40 gram mayonaise
  • 20 gram ketchup
  • 10 gram mosterd
  • 5 gram augurkensap
  • een snuifje cayennepeper
  • een snuif zout
Andere
  • enkele blaadjes verse sla
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 6 hamburgers
  • eventueel frietjes

Instructies:

How to cook Homemade burger

Broodjes
  1. Doe het water en de gist in de mengbeker en warm lichtjes op: 2 min/37°/snelheid 2.
  2. Snij de malse boter in kleine stukjes.
  3. Voeg de suiker, de bloem, het zout en de boterstukjes toe en kneed: 5 min/deegmodus.
  4. Haal het deeg uit de mengbeker, doe in een kom en bedek het deeg met vershoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  5. Haal het deeg uit de kom, kneed het even goed door met de hand en verdeel het in 6 gelijke porties.
  6. Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem en rol van elke portie een mooi bolletje. Dek af met een handdoek en laat nog 45 min rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220°.
  8. Meng het losgeklopt ei met een scheutje melk en bestrijk elke bol deeg aan de bovenkant met behulp van een borsteltje.
  9. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven.
  10. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Gestoofde uien
  1. Pel de uien en snij ze in fijne ringen.
  2. Doe de uiringen en de maïsolie in de mengbeker en stoof aan: 20 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
  3. Voeg de ciderazijn toe en stoof verder: 5 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
  4. Haal uit de mengbeker.
Burgersaus
  1. Snij de augurk in grove stukken en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de mayonaise, de ketchup, de mosterd en het augurkensap toe en meng: 15 sec/snelheid 3.
  3. Proef en kruid af met cayennepeper en zout.
Afwerking
  1. Bak de hamburgers in een pan.
  2. Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer het onderste deel met een laagje saus.
  3. Leg er de sla en de uiringen op.
  4. Leg er de hamburger op en doe hier nog wat saus op.
  5. Werk af met de tomaten -en de komkommerschijfjes.
  6. Sluit af met de bovenkant van het broodje en serveer eventueel met frietjes.
Created using The Recipes Generator