Aantal porties: 4 personen
Zalm met mango-currysaus
Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 25 M
Makkelijk en smakelijk is dit visgerechtje dat je in een handomdraai op tafel tovert.De combinatie van de zalm met de zoete smaak van mango opgepimpt met curry is gewoonweg heerlijk.
Ingredienten:
- 1 rijpe mango
- 50 gram rode wijn
- 1 afgestreken eetlepel currypoeder
- 250 gram water
- 100 gram room
- enkele blaadjes platte peterselie als afwerking
- 4 zalmfilets zonder vel
- 2 gewone wortels
- 2 gele wortels
- 2oo gram sluimerwtjes
- een snuifje zout
- een snuifje cayennepeper
- een snuifje nootmuskaat
Instructies:
How to cook Zalm met mango-currysaus
- Kruid de zalmfilets met cayennepeper, zout en een beetje nootmuskaat. Leg ze samen in een stuk bakpapier en vouw dit pakje dicht. Leg dit in de onderste varomaschaal.
- Schil de wortelen en snij ze in schijfjes, was de sluimerwtjes en doe ze samen met de wortelschijfjes in de bovenste varomaschaal.
- Schil de mango, snij in grove stukken en doe ze in de mengbeker.
- Voeg de wijn, het currypoeder en het water toe en plaats de varomaschalen met vis en groenten op de mengbeker. Stoom: 20 min/varoma/snelheid 1.
- Voeg de room toe en verwarm verder: 3 min/90°/ snelheid 1.
- Neem de varoma af, plaats het dopje op het deksle van de mengbeker en mix: 30 sec/snelheid 10.
- Serveer de groentjes met de zalm en de mango-currysaus en werk af met enkele blaadjes peterselie.