Aantal porties: 500 gr granola
Krokante granola met rozijntjes
Bereidingstijd: 10 MinInactive time: 20 MinTotale tijd: 30 Min
Kant-en-klare granola uit de winkel is meestal lekker krokant maar bevat vaak toch erg veel suiker en althans naar mijn smaak te weinig noten. Met onderstaand recept kies je zelf de ingrediënten en kan je dankzij het gebruik van eiwit voor het lekker krokante resultaat zorgen. Heerlijk met wat yoghurt en vers fruit.
Ingredienten
- 200 gr gemengde noten
- 2 eetlepels kokosolie
- 250 gr havermout
- 1 eetlepel honing
- 3 eiwitten
- 80 gr rozijnen
- Griekse yoghurt
- Vers fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een herbruikbaar siliconen matje.
- Doe de noten in de mengbeker en hak: 1sec/Turbo. Haal uit de mengbeker.
- Doe de kokosolie in de mengbeker en verwarm: 2 min/98°/snelheid 1.
- Voeg de havermout, de honing en de eiwitten toe en meng: 10 sec/linksomdraai/snelheid 3.
- Voeg de gehakte noten en de rozijnen toe en meng: 10 sec/linksomdraai/snelheid 3.
- Spreid de mengeling uit op de beklede bakplaat en bak gedurende ongeveer 20 min in de oven op 150° tot de granola goudbruin is.
- Serveer naar wens met yoghurt en stukjes vers fruit.