Feestsoep van bospaddenstoelen

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking

Feestsoep van bospaddenstoelen

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Heerlijk is dit winters soepje op basis van bospaddenstoelen. Gebruik een goede wildfond en je zal verrast staan van de intense smaak van dit feestelijk gerecht. En voor één keer laten we de krachtige mix-functie van de Thermomix achterwege. Want zeg nu zelf: wie kan er weerstaan aan zo'n mooie stukken paddenstoel in zijn lepel?

Ingredients

  • 1  kleine sjalot
  • 100 gram  pompoen in blokjes
  • 200 gram  bospaddenstoelen (grootste exemplaren in stukken gescheurd)
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 400gr  wildfond (bijvoorbeeld Lacroix)
  • 400 gram  rundfond(bijvoorbeeld Lacroix)
  • 100 gram  madeira
  • 50 gram  rode wijn
  • 200 gram  water
  • 1 eetlepel  tapenade van truffel en olijf (Delhaize)
  • 1 eetlepel  gehakte peterselie

Instructions

  1. Pel de sjalot en halveer.
  2. Doe de sjalot in de mengbeker en hak:5sec/snelheid 5.
  3. Voeg de pompoenblokjes en de paddenstoelen toe samen met de olijfolie en stoof: 5min./100°/linksomdraai/lepeltje. 
  4. Voeg de wildfond, de rundfond, het water, de madeira en de rode wijn toe en kook zonder dopje: 10min/100°/linksomdraai/snelheid 1. 
  5. Voeg de tapenade toe en kook verder met dopje: 4min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  6. Giet in borden en werk af met gehakte peterselie.